Mensen staan ​​​​in de rij voor de Tsukmen-dinsdagen van deze DC Ramen Shop - Washingtonian

2022-07-23 12:19:08 By : Ms. Lisa Fan

In Japan is het niet ongebruikelijk dat ramenwinkels zich specialiseren in een enkele kenmerkende stijl.Menya Hosaki-chef/eigenaar Eric Yoo zou graag zoiets willen doen, maar hij denkt dat het moeilijk te verkopen is voor de meeste Amerikaanse diners die de voorkeur geven aan variatie en vaak veel dieetbeperkingen hebben.Maar voorlopig probeert hij iets heel dichtbij: elke dinsdag - een dag waarop zijn Petworth-restaurant eerder gesloten was - gaat de eetzaal open voor de lunch met tsukemen of het dippen van noedels.Sinds de special een paar weken geleden werd gelanceerd, is het publiek al begonnen om het te proberen, waaronder veel werknemers in de restaurantindustrie die een vrije dag hebben.Menya Hosaki heeft onlangs besloten om in het weekend te sluiten voor service, dus Yoo's team voelde zich niet zo uitgerekt.“Het was natuurlijk een riskante zet voor een restaurant.Zaterdag is een drukke dag.We zeiden: laten we, in plaats van gewoon een nieuwe dag toe te voegen, zoals dinsdag, iets bedenken dat mensen echt leuk zullen vinden,' zegt hij."Het zal niet alleen een extra dag op de planning zijn, maar iets dat mensen enthousiast zal maken."Het openingsmenu van Tsuken dinsdag bevatte dik gesneden noedels ($ 20) met aangebraden varkensbuik, spinazie en gemarineerd ei naast een rijke varkens- en kippenbouillon vermengd met drie verschillende gedroogde en gerookte vis.Het recept wisselt van week tot week.Vandaag biedt Yoo noedels aan met een pittige tonkotsu-dipbouillon.Tegen het einde van de maaltijd kunnen gasten warme dashi vragen om de saus in een soep te verdunnen.Er staan ​​een handvol bieren en frisdranken op het dinsdagmenu, maar dat is het dan ook.Menya Hosaki is er trots op elk element van zijn ramen helemaal opnieuw te maken, inclusief de noedels.Yoo, een financieel adviseur die chef-kok werd, leerde tsukemen maken van zijn mentor, de New Yorkse ramenchef Keizo Shimamoto.Maar hij zegt dat het zelfs meer tijd en arbeidsintensiever is dan gewone ramen, dus het heeft geen zin om het toe te voegen aan het gebruikelijke dinermenu.“De hydratatie en het type meel en de kooktijd – alles moet perfect worden ontworpen… Ook nadat ik de noedels heb afgespoeld, vouw ik de noedels op een bepaalde manier.De presentatie is ook erg belangrijk voor mij”, zegt Yoo.Het speciale menu is op dinsdag alleen beschikbaar voor diners van 11.30 uur tot 14.30 uur.Er zijn geen reserveringen, maar je kunt je naam vanaf 11.30 uur op een Yelp-wachtlijst zetten.Menya Hosaki.845 Upshur Street, NW.Jessica Sidman vertelt over de mensen en trends achter de eet- en drinkscene van DC.Voordat ze in juli 2016 bij Washingtonian kwam werken, was ze Food Editor en Young & Hungry columnist bij Washington City Paper.Ze is geboren in Colorado en is afgestudeerd aan de Universiteit van Pennsylvania.

n=200)" class="scrollToTop">Top